Днес в13:55 ч. депутатите ще гласуват втория вот на недоверие към

...
Днес в13:55 ч. депутатите ще гласуват втория вот на недоверие към
Коментари Харесай

Втори вот на недоверие към кабинета Денков

Днес в13:55 ч. депутатите ще гласоподават втория избор на съмнение към кабинета „ Денков ”.

Вотът на съмнение, на тематика " Отбрана и сигурност ”, бе импортиран от народните представители от парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България ”, " Възраждане ” и " ИТН ”. Според вносителите решенията на държавното управление в бранш „ Сигурност ” не се вземат по отношение на действителните потребности на страната, а съгласно непознати политически и стопански ползи.

Дебатите по втория избор на съмнение продължиха над четири часа. Опозицията упрекна кабинета, че със закупуването на БТР-и и даренията за Украйна работят против националната сигурност и обслужват непознати ползи.

" Решенията в областта на сигурността и защитата не са мотивирани от реална загриженост за хората и страната, а от лични политически задължения пред непознати страни ”, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. " Купени са конграчулейшънси, само че не е допринесено за бойната дарба на армията ”, сподели от своя страна Николай Дренчев от „ Възраждане ”.

" Дезинформационната акция, която парламентарно показани партии водят, води до увеличение на некомплекта и намаляване на отбранителните качества на страната ”, сподели от своя страна министърът на отбрната Тодор Тагарев.

Според Кирил Петков от ПГ на ПП-ДБ " защитата, въз основата на остарели съветски машини, може да провокира носталгия у някои, само че действително днешната им реализация и действителна боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското държавно управление придобива ”.

ГЕРБ и Движение за права и свободи резервираха безмълвие в зала, само че показаха своята поддръжка за държавното управление от коридорите на Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР